למצרים הייתה גרסה משלהם לאיוואסקה – אותה הם כינו "עץ החיים".

שורשי הציביליזציה המצרית, כפי שאנו מכירים אותה כיום, משתרעים אלפי שנים אחורה, עד לימים בהם נמסו אחרוני הקרחונים הגדולים בעולם (10,000 שנה לפני הספירה הנוצרית). המידע הזה, כפי שרבים מכם אולי יודעים, הועלם באופן שיטתי מחלק הארי של ספרי היסטוריה שנכתב בתקופה המודרנית וזכה להתעלמות גורפת. המצרים חיו בחברה רוחנית להפליא ובעלת מודעות עמוקה, והם החזיקו באמונות יסוד אודות המציאות כפי שהיא נתפסת בעינינו, וכן אודות רובדי המציאות שרובנו כלל אינם מודעים אליהם.

רוחניות היוותה חלק מרכזי מחיי המצרים, והיא מתוארת בכתבי החרטומים שהם הותירו על קירות קבריהם או ברסיסי פפירוס שהתגלו בחפירות ארכיאולוגיות. בחלק מהחפירות התגלו התייחסויות רבות לעץ החיים אשר נכתבו בשפה זו שנשכחה זה מכבר. אני בטוח שרבים מכם יודעים על מה אני מדבר – העץ שנקרא "שיטת היאור" (Acacia Nilotica). עץ שצומח בשפע על גדות נהר הנילוס ואשר זכה לדברי הלל מפי המצרים.

rikavon egyptian dmt

עץ שיטת היאור מכיל דימתילטריפטאמין (או בקיצור, די. אמ. טי). מדובר באותו חומר המשמש בטקסים שמאניים באמזונאס הנערכים עם המשקה איוואסקה. היום, הרעיון שדי. אמ. טי יכול להעצים את החוויה של האדם בכדור הארץ, וכן שהוא ניחן באיכויות ריפוי רבות נוספות (הן גופניות והן נפשיות), אט אט זוכה להכרה בקרב יותר ויותר אנשים. בנקודה זו עלי לציין שאנחנו בסך הכול בתחילתו של מסע שציביליזציות רבות אחרות ערכו לפנינו, וביניהן הציביליזציה המצרית.

במיתולוגיה המצרית מדובר רבות על עץ שיטת היאור. הוא מתואר כעץ החיים, ונאמר כי תחת עץ זה נולדו האלים הראשונים של מצריים. אוסיריס, אל המוות, עולם הרוחות והלידה מחדש נולד גם הוא מעץ שיטת היאור. יש המאמינים כי אוסיריס גם חי בתוך הרוח של כל עצי שיטת היאור. אמונה זו מזכירה מאוד את אמונתם של השמאנים מהאמזונאס ושל אנשים שהתנסו באיוואסקה. חלק ניכר מהמשתמשים בדי. אמ. טי מדברים על "רוח האם" אשר מדריכה את האדם במהלך הטריפ שלו ומלמדת אותו את מה שעליו ללמוד במסגרת אותו טריפ ספציפי. השימוש בדי. אמ. טי נעשה אך ורק לשם מטרות רוחניות, על מנת להשיג הארה ולתקשר עם ה"אלים". במקרה שלהם, הרוח המדריכה שהם מצאו במסגרת הטריפים שלהם הייתה זו של אוסיריס. מעניין לציין שבמסגרת החוויות החוץ גופניות המיוחסות לדי. אמ. טי אנשים רבים דיווחו כי הם ראו חברים ובני משפחה שחלפו מן העולם, ולכן עץ שיטת היאור הוא סמל הולם לעולם המתים והרוח. רבים מבין המשתמשים בדי. אמ. טי גם דיווחו שהם חוו תחושה של לידה מחדש לאחר הטריפים שלהם, חוויה אשר גם היא הולמת את מאפייני עץ שיטת היאור. במהלך חפירות ארכיאולוגיות שנערכו במצרים בעת המודרנית, עץ שיטת היאור נמצא באחוזים גבוהים מבין הקברים שהתגלו מתחת לאדמה. אני סבור שישנם סיכויים קלושים שהמצרים לא ידעו על השימושים של צמח זה, ואני מאמין שהעדויות מדברות בעד עצמן.

עוד משהו שעשוי לעניין אותך -  אוקונושימה - אי הארנבים היפני

rikavon dmt

אך לא רק במצרים רחשו כבוד לעץ שיטת היאור. העץ גדל ברחבי המזרח התיכון כולו והסמליות שלו מוסיפה להתקיים אפילו עד עצם היום הזה. ממזרח למצרים, הדת היהודית החלה לפרוח וגם הפעם בלטה הסמליות של עץ שיטת היאור. ב-Book Of Moses, נכתב שהסנה אשר הוצת בלהבות לנגד עיניו של משה היה עץ שיטת היאור. טענה זו נשמעת הגיונית, מפני שאת השיטה אפשר למצוא ביותר מאשר שלושה תתי מינים (כולם מכילים די. אמ. טי) בעמק הירדן ובמדבר סיני. הן בתרבות העברית והן בתרבות היהודית, עץ שיטת היאור זכה להכרה כצמח קדוש ורחשו לו כבוד רב בתור חומר גלם השמור אך ורק למקדשים ומבנים קדושים דומים. לפי היהדות, ארון הברית הוכן מעץ שיטת היאור. אני חוזר ומדגיש כי אני מאמין שהיהדות הושפעה במידה רבה מדי. אמ. טי ומהקשר שלה אל "עולם הרוחות". במכה שלפני האיסלם, האלה של דתם הייתה גם עץ שיטת היאור, וניתן להבחין בדמיון רב ביניהם לבין אמונות המצרים אודות אוסיריס.

Acacia nilotica rikavon

גם בעודנו מתקדמים לאורך ההיסטוריה עד לתקופה המודרנית, אפשר לראות שעץ שיטת היאור עדיין זוכה לכבוד בקרב ה"אליטות" של החברה. מאז שנוסדה, תנועת הבונים החופשיים הדגישה את הכבוד שהיא מוקירה לעץ שיטת היאור, בטענה שתכונותיו הקדושות של העץ מייצגות את טוהר הנשמה. הבונים החופשיים טוענים שהם קיבלו את המידע הזה מאחרון ההוגים המצרים הדגולים. אם הבונים החופשיים אכן מהווים מעין מעצמת על אוטופית, ברור מדוע מעטים הם האנשים אשר מכירים בסגולותיו של עץ שיטת היאור כסם פסיכודלי. אם רוב תושבי העולם היו זוכים לחוות את המסע הרוחני שעוברים המשתמשים בדי. אמ. טי, הם היו משתחררים מכבלי האגו והפחד. כפי שאלדוס הקסלי מסביר בספרו "דלתות התודעה", עולמם של הגברים והנשים יהיה פטור מהסמליות הדתית והם יזכו בהזדמנות להתאחד בשנית ולחיות ובהרמוניה עם העולם סביבם.

עוד משהו שעשוי לעניין אותך -  סטארטאפים פרוקי-רגליים - בין עכבישים מנצנצים לכבישים בטוחים

אני חושב שמצער שהשימוש בצמח הזה, אשר זכה להוקרה כה גדולה בתקופות מכריעות בהיסטוריה הרוחנית שלנו, כמעט התפוגג ונעלם. אני מאמין שתחייה מחדש של האמנות הרוחנית של השימוש בעץ שיטת היאור, על מאפייני הדי. אמ. טי שלו, תעזור לנו במאבקנו להישאר בנתיב הרוחני שלנו ולחזק את התודעה הקולקטיבית של החברה שלנו. אני לא חושב שסתם ככה במקרה ציביליזציות רבות בחרו בצמח הזה כסמל לטוהר, לידה מחדש, רוחניות ועולם הרוחות. אם ברצונכם לערוך מחקר מעמיק יותר על די. אמ. טי ועץ שיטת היאור, אני ממליץ על הספר "חזונות גנוסטיים: חשיפת הסוד הגדול ביותר של העולם העתיק", מאת לוק מיירס.
 
תורגם על ידי עדי שניידר
מקור – Collective-Evolution
 

egypt mysteries chris everard 1

1 thought on “למצרים הייתה גרסה משלהם לאיוואסקה – אותה הם כינו "עץ החיים".

  1. התודעה הקולקטיבית עדיין באה בצורה אינדיבידואלית מדי. כתבות כאלה מקרבות אותנו למטרה 🙂

השאר תגובה