אוקונושימה – אי הארנבים היפני

בין השנים 1929 ל-1945, האי אוקנושימה (ממוקם בטקהרה – חלק מהפריפקטורה של הירושימה) שימש כאתר ייצור נשק כימי לצבא הקיסרי היפני  אשר ייצר מעל ל-6 אלף טון של גז חרדל.  בחלק מדיווחי החדשות היפניים והעולמיים האי אפילו "נמחק מעל פני המפה מטעמים ביטחוניים". הגז הרעיל שנוצר באותו אי גבה את חייהם של אנשים רבים בסין ובחזיתות מלחמה אחרות, ועובדי המתקן סובלים עד היום מבעיות בריאותיות חמורות מאד אשר נגרמו מאותו גז. "הקליפות העבשות של תחנות הכח הקיסריות ושורות ארוכות של מבנים נטושים עדיין עומדים שם כרדופי רוחות". בשנת 1988 הוקם לראשונה על האי מוזיאון הגז הרעיל בכדי "להתריע בפני אנשים רבים ככל האפשר על האמיתות האיומות של הגז הרעיל".

אך כיום, האי אוקונושימה נהפך למזוהה פחות ופחות עם התקופות הנוראיות של שנות ה-30 והפך למוכר יותר בשם "אוסאגי-שימה" (אי הארנבות) – גן עדן שלם לארנבים וארנבות בו הם הצליחו ליצור כמעין אוטופיה מוחלטת ונוחה למחיה, וכיום ידוע כבר על כמה מאות של ארנבים המסתובבים באי בחופשיות ללא פחד ממבקרים בכלל. לפי הדיווח של עיתון מאיניצ'י  – הארנבים הראשונים הגיעו לאי בשנת 1971 כאשר בית ספר יסודי בטקהארה נאלץ להיפרד מחיות המחמד שלו כאשר הבין שדרושה אחריות גדולה בכדי להחזיק ארנבים בבית הספר; אך מקורות רבים אחרים טוענים כי הארנבונים של האי הם צאצאים ישירים של חיות מעבדה (שעברו ניסויים עם אותו גז חרדל רעיל) ששוחררו על ידי עובדי המפעל בסוף מלחמת העולם השנייה.

בכל מקרה, נראה כי הארנבים של אוקונושימה ודורותיהם הרצופים של צאצאיהם שגשגו מאד בסביבת נטולת הטורפים שלהם ונהנים משפע הירקות והפרות הצומחים באופן אורגני לחלוטין על האי וכמובן מהתיירים והמבקרים שמגיעים לאי מצוידים בשלל פינוקים לארנבים מראש.

עוד משהו שעשוי לעניין אותך -  42 מבצעי דגל כוזב שיגרמו לכם להסתכל על ההיסטוריה מזווית אחרת

ארנבונים ביפן

ריקבון יפן

אי הארנבים

מפעל גז נטוש

אי הארנבים ביפן

השאר תגובה